sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Carmelo herra harrastaa...



Aktiivinen Staffi tarvitsee omia harrastuksia ja virikkeitä. Tässä kertomusta, kuinka meidän perheen ikiliikkuja harrastaa ja mitä sit vapaa-aikana mamman ja papan kanssa tulee puuhasteltua:)

Carmelo harrastaa ”päivähoitopoikana” olemista: käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että noin 1-3 kertaa viikossa hän pääsee lempipaikkaansa eli ”mummolaan” päivähoitoon:) Erityisesti oma isäni on hyvin ottautunut Carmelon kanssa touhuamiseen, ja heistä onkin tullut mitä parhaimmat ystävykset:) Carmelon harrastuksiin kuuluu myös elämästä nautiskeleminen, herkkujen kerjääminen, luiden jyystäminen, kesäisin kahlaaminen (hän ei siis ui mutta kahlaamaan on päästävä päivittäin, mieluiten useamman kerran: onni on se että asumme aivan lähellä rantaa), kyläileminen ihmisten luona, ikkunasta kyttääminen (etenkin meidän pappa on erityisen odotettu henkilö töistä tullessaan), kesäisin mökkeily, omien lelujen paloittaleminen/silppuaminen, retkeily.. Ja viimeisenä mutta rakkaimpana harrastuksena Carmelolla on koirapuistoilu!

Koirapuistoilu on ollut meille sopiva ja mitä parhain tapa päästää Carmelo purkamaan loputonta energisyyttään ja vierailemmekkin Joensuun koirapuistoissa säännöllisen uskollisesti noin 2-6 kertaa viikossa:) Carmelo nauttii toisten koirien tapaamisesta ja leikkiseurasta ja on ihana seurata, kuinka mukavaa aikaa hän puistoillessa saa viettää:) Vauvojen synnyttyä koirapuistoiluharrastusta on tarkoituksena jatkaa tiiviisti ja mielenkiinnolla jään odottelemaan, kuinka kaikki sujuu sitten konkkaronkkamme rahtautuessa puistoilemaan:) Yleensä sanotaan, ettei Staffi koirarotuna ole ns. ”koirapuistokoira”.  Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jokainen koira lienee oma yksilönsä: varmasti jokaisesta rodusta löytyy niitä yksilöitä jotka sopeutuvat koirapuistoihin paremmin ja toisille koirille taasen koirapuistoilu ei ole sopiva harraste/mieluisa juttu. Meidän koirapuistoilut ovat sujuneet hyvin ja rähinöittä (ainakin toistaiseksi, varuillaan toki saa tulee ja pitääkin Staffin kanssa aina olla), joten en ole nähnyt syytä lopettakaan tätä Carmelolle niin tärkeää harrastusta:) Joskus myös koirapuistossa (kuten elämässä yleensäkin) törmää ihmisten ennakkoluuloihin/asennevammoihin Staffordshiren bullterriä kohtaan rotuna mutta... Miusta on huippua omistaa näin upea ja hyväkäytöksinen herrasmies, joka on jo nyt varmasti muokannut useiden käsitystä siitä, millainen koira koirana tämä ”taistelukoiramme” todellisuudessa on. Enkä voisi olla ylpeämpi rakkaasta pikku riiviöstämme:)













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti