maanantai 2. maaliskuuta 2015

DIY: äp-makuupussille uusi elämä!



Seuraavana käsitellään äitiysmakuupussin tuunaamista tälle vuosituhannelle: tämä on asia, jota suosittelen kaikille keitä ne valmiit kuosit eivät miellytä... Pienellä vaivalla pussista saa tosi kivan ja ainakin itse oon enemmän kuin tyytyväinen että pussukoille tuli annettua uusi elämä.. Kaikenkaikkiaan ja yhdellä sanalla sanoen: suosittelen lämpimästi!

Tarvitset:

  •  äitiyspakkauksen makuupussin (=huhuile käytettyjä vaikkapa Facebookin kautta, kysy kavereilta/tutuilta, tsekkaa tori.fi.. huom: maksa käytetystä pussukasta max. 2-4 euroa)
  • ompelukoneen
  • hieman käsityötaitoja (=tai vaihtoehtoisesti käsityötaitoisen tulevan mummin, kummin, kaverin, tai vaikkapa sen anopin..)
  • kivan, omaa silmää miellyttävän paksun jämäkän puuvillakankaan
  • sakset
  • ompelulankaa
  • kangasliitua
  • nuppineuloja (=näitä sitten reilusti!)
  • hieman vaivaa&aikaa


Ja näin se pussi syntyy..

Ihan ensin aloita sillä että pese uusi, ihana kuosinen hankkimasi puuvillakangas. Tämä lienee se projektin aikaa vievin osuus:) Jos et tätä tee on mahdollista, että ekassa pesussaan uusi rakas ominkätösin taikomasi tunattu makuupussukka kurtistuu ja kokee kutistumisen. Piirrä kankaaseen liidulla ääriviivoina haluttu koko ja muoto, ja leikkaa kangas muotoon. Nuppineuloita vanhan äitiyspakkaus makuupussin päälle uusi kangas, nuppineuloita reunat siis tarkasti ja laita nuppineulat tiheään aivan vieri viereen (=helpottaa ompelemista kummasti). Sitten vaan ommellaan uusi kangas vanhan päälle ja tsadam: valmista tulee! Mitään vetoketjujen irroittamisia makuupussita ennen ompelua ei kannata tehdä; ei ainakaan jos haluaa saada priimaa jälkeä vähemmällä vaivalla.. Eli kangas kannattaa mielestäni vaan ommella suoraan vanhan kankaan päälle ilman minkäänsortin ylimääräisiä kikkailuja/täysin turhaa ylimääräistä vaivannäköä:)

Antaa ennen ja jälkeen kuvien puhua puolestaan ja toimia inspiraationa:

Before & after:


Ps. idea tähän projektiin ryhtymisestä syttyi sekalaisia blogeja selailemalla, joten kiitos taas teille lukuisille omat äp-makuupussit tunanneille ja ihanan idean jakaneille kanssabloggaajille inspiroimisesta, idearikkaudesta ja oman pienen tuunausprojektin tuloksena syntyneestä onnistumisenkokemuksesta! Vielä on 2kpl vanhoja äp-pakkaus makuupussukoita jemmassa odottelemassa omaa metamorfoosiaan, ”se oikea” kangas ei vaan vielä ole löytynyt vaikka kangaskaupoissa on käyty pikaisesti kiertelemässä ja katsomassa tarjontaa.. Sen juuri oikean ja sielunsopukoita säväyttävän kankaan löytymistä siis odotellessa! :)

Loppuun vielä lähikuva söpösestä pöllökuosista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti